

Waarvoor kan u
bij ons terecht?

"Sport met uw gezond verstand,
laat je screenen"
Vind de nodige info en het invulformulier op

Screening: voor wie?
Op oudere leeftijd beginnen met sporten is uitstekend, maar het gebeurt best na een grondige check-up door een sportarts. Die weet welke belasting uw lichaam tijdens het sporten ondergaat. Ook jonge atleten en beginnende sporters doen er goed aan om zich te laten screenen en adviseren.
In bepaalde sporttakken (bv. wielrennen, boksen, motorcross en duiken...) is de sportmedische keuring verplicht!
Screening: welke tests?
Screening: welke tests?
Een klassieke sportmedische keuring volgt de recente Vlaamse Aanbeveling Sportmedisch Onderzoek en bestaat uit:
-
een medische vragenlijst voor screening van risicofactoren vooraf in te vullen en digitaal door te sturen via www.sportkeuring.be
-
grondige sportmedische anamnese door de arts
-
meting van lengte en gewicht, huidplooidiktemetingen, vetpercentage
-
lichamelijk onderzoek
-
rust-ECG (elektrocardiogram) vanaf de leeftijd van 14 jaar
Afhankelijk van het resultaat kan, indien aangewezen, verder onderzoek gepland worden:
-
bloedanalyse (alleen op aanvraag)
-
inspanningstest mét inspannings-ECG, bepaling van melkzuur, hartslag
Attest van sportmedische keuring
Indien u een sportmedische keuring hebt ondergaan en geschikt bevonden bent om te sporten, ontvangt u een attest. Dit attest van sportmedische keuring is voor de meeste sportfederaties 2 jaar geldig. Het kan o.a. gebruikt worden voor deelname aan sportevenementen (Mont Ventoux, marathon, rally, vergunning wielrennen...)
SPORTMEDISCHE KEURING

Wilt u graag weten hoe het met uw conditie is gesteld? Bent u benieuwd naar uw sportieve capaciteiten? Sportarts Philip Vulsteke laat u een maximale inspanningstest doen om een antwoord te krijgen op deze vragen.
Wat houdt de test in?
De inspanningstest gebeurt op de ergometerfiets. De test verloopt met trapsgewijs toenemende intensiteit tot uitputting. U begint dus aan een rustig tempo en de test stopt als u uitgeput de inspanning moet stopzetten. Een hartslagmeter registreert continu de hartfrequentie. Elke trap wordt er een klein bloedstaal genomen voor lactaatbepaling. Op basis van de metingen wordt uw prestatievermogen geëvalueerd en worden de trainingszones afgebakend. U krijgt na uw test een persoonlijk advies, een evaluatie van de huidige conditie en de nodige informatie om verstandig te trainen, binnen accuraat afgelijnde trainingszones
INSPANNINGSTEST


Voor orthopedische/musculoskeletale problemen, beschikken we in de praktijk over digitale radiografie en een echografietoestel.
DIGITALE RADIOGRAFIE EN ECHOGRAFIE